FİNANSAL İSTİKRAR VE EKONOMİK BÜYÜME AMAÇLARI BAĞLAMINDA OPTİMAL FİNANSAL REGÜLASYON ÇERÇEVESİNİN OLUŞTURULMASI - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Günümüzde devletin üstlenmiş olduğudüzenleyici rol finansal piyasalar açısından da büyükönem arz etmektedir. Hızlı bir gelişim gösterenfinansal piyasalar temel kamusal hedefler arasındayer alan ekonomik ve finansal istikrar ile ekonomikbüyüme açısından oldukça önemli bir rol ifaetmektedirler. Etkin çalışan bir finansal sistem, reelkesimin yatırımları için ihtiyaç duyduğu fonlarıtedarik etme işlevi sayesinde, ekonomik büyümedeönemli bir rol üstlenmektedir. Ayrıca istikrarlıfinansal piyasalar ekonomik istikrarın da önkoşullarından biri haline gelmiştir. Finansal istikrarve ekonomik büyüme birbirini destekleyen iki amaçolmasına karşın, finansal istikrar ve ekonomikbüyümenin aynı anda gerçekleşmesi çoğu zamanmümkün olamamaktadır. Bu çalışmanın amacıbaşarılı bir regülasyon çerçevesinin nasıloluşturulabileceğini tartışmaktır. Çalışmasonucunda, regülasyonların başarısının, etkin ve iyiişleyen bir yasal çerçeve ile doğru ve zamanındamüdahale edebilme yetisiyle ilişkili olduğusonucuna ulaşılmıştır.

Today, the regulatory role of the state is also very important for financial markets. The financial markets, which show a rapid development, play an important role in terms of economic stability, financial stability and economic growth, which are among the basic public goals. An efficient working financial system plays an important role in economic growth thanks to the function of supplying the funds needed by the real sector for its investments. In addition, stable financial markets have become a prerequisite for economic stability. Financial stability and economic growth are two goals that support each other. However, financial stability and economic growth cannot occur at the same time in general. The aim of this study is to discuss how a successful regulatory framework can be implemented. Within this perspective, the study concludes that the success of the regulations is related to an effective and well-functioning legal framework and the ability to intervene accurately and in a timely manner.
SETTING AN OPTIMAL FINANCIAL REGULATION FRAMEWORK FOR FINANCIAL STABILITY AND ECONOMIC GROWTH GOALS
Keywords: İş; İşletme Finans; İletişim; İktisat; Uluslararası İlişkiler; İşletme; Siyasi Bilimler; Kamu Yönetimi; Halkla İlişkiler