Çok katmanlı bir oyunun labirentlerinde dolaşmak - Sevim, Seçkin (My University, 2008)
Theope, özellikle Türk Tiyatrosundan İnsan Manzaraları isimli kitabıyla tanınan Coşkun Büktel’in tek uzun oyunu. Theope oldukça sağlam bir olay örgüsüne sahip. Karakterlerin tatmin edici bir iç derinliği var. Karakterler arasındaki çatışma da ustaca kurulmuş. Öyle ki, oyun boyunca kreşendo bir an bile teklemiyor ve sahneden sahneye sürekli artan bir tempo bizi finale kadar duraksamadan götürüyor. Seyircinin yoğun katılımını gerektiren çok katmanlı bir oyun olan Theope, birçok temayı ele alıyor. Theope’yi layıkıyla anlayabilmek işte bu çok katmanlı yapının labirentlerinde dolaşmaktan geçiyor.