Olası antiviral/ antibakteriyel etkili 2-imino/ tiyokso-4-tiyazolidinon türevlerinin sentezi - Kulabaş, Necla (My University, 2017)
Amaç: Pek çok biyolojik etkiden sorumlu 5-ariliden-4-tiyazolidinon türevlerinin antikanser etkileri, önemli bir sağlık sorunu olan kanserin tedavisi için umut verici olmuştur.

Aim: Anticancer effects of 5-arylidene-4-thiazolidinone derivatives that responsible for many biological effects, has been promising for the treatment of cancer that is an important health problem.
Keywords: 5-Ariliden-4-tiyazolidinon; 5-Arylidene-4-thiazolidinone; Anticancer; Antikanser; Antiviral; COX-2 inhibitor; COX-2 inhibitörü; Kimya, Farmasötik; Molecular docking; Moleküler yerleştirme