Uluabat Gölü'nde yaşayan kızılgöz balığında (Rutilus rutilus (Linnaeus, 1758)) ektoparazit piscicola geometra (Linnaeus, 1761) (Hirudinea: Rhynchobdellida) bildirimi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Uluabat Gölü'ndeki balık populasyonlarının izlenmesi amacıyla yapılan biyometrik ölçümler esnasında, dişi bir kızılgöz balığın (Rutilus rutilus) anüsü ile yanal çizgisi arasında ektoparazit bir sülük türü olan Piscicola geometra tespit edilmiştir. Uluabat Gölü'nde daha önce yapılan çalışmalarda Carassius gibelio ve Tinca tinca'nın P. geometra için konakçı oldukları bildirilmiştir. Bu olgu sunumu ile Uluabat Gölü'nde R. rutilus'un da P. geometra'nın konakçıları arasında yer aldığı anlaşılmıştır. (Turkiye Parazitol Derg 2011; 35: 207-9)

An ectoparasite leech Piscicola geometra were found on female roach (Rutilus rutilus) between the anus and lateral line during the biometric measurements for the purpose of monitoring the fish population in Uluabat Lake. P. geometra was previously reported on Carassius gibelio and Tinca tinca from Lake Uluabat. It was understood with this case report that R. rutilus also is a host fish for P. geometra in Uluabat Lake. (Turkiye Parazitol Derg 2011; 35: 207-9)
Report of ectoparasite piscicola geometra (Linnaeus, 1761) (Hirudinea: Rhynchobdellida) on roach (Rutilus rutilus (Linnaeus, 1758)) from Uluabat Lake
Keywords: Biyoloji; Limnoloji