PVC kaplı tel çekme ve helezon tel çit örme makinelerinin incelenmesi - Karadeniz, Üstün (My University, 2003)
Bu yüksek lisans çalışmasında PVC tel kaplama ve helezon tel örme makineleri tanıtılmış ve bazı elemanlarının tasarımı yapılmıştır. Çalışmamın ilk bölümünde PVC tel kaplama ve helezon tel örme makineleri hakkında verilmiştir. İkinci bölümde PVC tel kaplama makinesinde kullanılan plastik malzeme ve diğer plastik malzemeler incelemiştir. Çeşitli özellikleri grafik ve tablolar halinde verilmiştir. Üçüncü bölümde helezon tel örme makinesinde kullanılan tel malzemelerin imalatı, çeşitleri, özellikleri incelenmiştir. Kullanılan ve üretimi yapılan teller hakkında teknik veriler tablolar halinde düzenlenmiştir. Dördüncü bölümde PVC tel kaplama makinesi için kayış kasnak mekanizmasının seçimi, zincir dişli hesapları ve ana mil tasarımı yapılmıştır. Beşinci bölümde PVC tel kaplama makinesi tanıtılmış, makinenin bölümleri incelenmiş ve teknik bilgiler verilmiştir. Makinenin maliyet hesapları yapılmış ve diğer imalatçı firmalardan teklifler alınıp karşılaştırma yapılmıştır. Altıncı bölümde helezon tel örme makinesi için maliyet hesapları yapılmış ve diğer imalatçı firmalar ile görüşülüp alınan fiyat teklifleri değerlendirilmiştir. Aralık , 2003 Üstün KARADENİZ

DESIGN CONSIDERATİONS ON A PVC COATED WIRE DRAWING AND CHAIN LINK FENCE MACHINE In this thesis PVC coated wire and spiral wire fence machines are described and some of their elements are designed . In the first chapter, general information abaout PVC coated wire and spiral wire fence machines is given. In the second chapter, plastic materials used in PVC coated wire machines are considered and their various characteristics are presented as graphics and tables. In the third chapter, classification and manufacturing of wire materials used in spiral wire machines are studied. The technical data related to the wires used and produced is set as tables. In the fourth chapter,V-belt drive, chain drive and shaft design for PVC coated wire machines are given. In the fifth chapter, PVC coated wire machine is described with technical information cost accounting and comparative analyses are given. In the sixth chapter, spiral wire fence machine is considered. Cost accounting analyses is made on the basis of price offers taken from other producing firms. Aralık, 2003 Üstün KARADENİZ
Keywords: Makine; Makine Mühendisliği