Eleştirel açıdan Kur’an-ı Kerim’de müşriklerin ahlaki vasıfları - Koç, Ahmet (My University, 2006)
Kur'an-‎ı Kerim'in geniş muhtevas içerisinde ahlâkî kavram ve davranış biçimleri ِönemli bir yer tutmaktadır. Ahlâkî kavram ve davranış biçimlerinden bahseden ayetlerin bir k‎ısm‎ı müş‏riklerden söz etmektedir. İlgili ayetlerde müş‏riklerin inanç ve davran‎‏ışları‎na dikkat çekilmiş‏; bu davran‎‏ış biçimleri Kur'an taraf‎ından şiddetli bir biçimde eleş‏tirilmiş‏tir.

Ethical concepts, good manners and conduct take a significant place in the broad content of the Quran Some verses that mention ethical concepts and forms of conduct also talk about mushriks (pagans, a person who ascribes partners to Allah ). These verses call attention to their creed and conduct. Their conducts are severely criticized by The Quran.
Keywords: İslam Dini; Kur’an-ı Kerim_Ahlak