İnovasyonun işletmenin rekabet gücüne katkısı ve başarının sermaye piyasaları üzerine etkisi (boya sanayinde “Nano Teknoloji” üzerine örnek bir uygulama) - Eryol, İlknur (My University, 2009)
Firmaların rekabette daha başarılı olabilmeleri için inovasyon kavramına daha fazla önem vermesi gerekmektedir. Nano teknolojiye dayalı inovatif bir ürün sadece kendi sektörüne değil, diğer sektörlere de etkili olabilmektedir. Hazırlamış olduğum tezde Teknoloji kavramı ve İnovasyon kavramı ayrıntılı olarak ele alınıp incelenmiştir. Ar-ge’ye ağırlık verip, nano teknoloji konusunda yeni bir ürün üretip ürünlerine uygulayan, Dyo boyaları üzerine araştırma yapılmıştır. İnovasyonun sermaye piyasaları üzerine etkileri ampirik çalışma ile ortaya konulmuştur.

Companies should consider the concept of innovation more important in order to be more successful in competition. An innovative product based on nano technology can affect not only its own industry but also many more industries. In my thesis the concept of “technology” and “innovation” have been studied in detail. A research on DYO Dying which has been lying heavy on R&D, developed a new product of nano technology and applied it on its own products successfully has been made. The influence of innovation on share markets has been put forth by an empiric study.
Keywords: İnovasyon; Rekabet; Sermaye Piyasası; Yenileşme