Ekonomik kriz ortamında küçük ve orta ölçekli işletmelerde kredilendirme süreci - Ebrek, Abdülkadir (My University, 2011)
Ekonomik Kriz, KOBİ, Basel II, Kredilendirme Süreci ÖZET EKONOMİK KRİZ ORTAMINDA KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDE KREDİLENDİRME SÜRECİ Basel II, bankaların sermaye yeterliliği standartlarını yeniden belirleyen ve risk yönetimini ön plana çıkaran kapsamlı bir düzenlemedir. Basel II standartları ile bankaların risk ölçüm ve kapasitelerinin artması ve böylece daha sağlam bir bankacılık sistemine sahip olmaları hedeflenmektedir. Basel II düzenlemeleri bankacılık ve finans sistemine yönelik olmakla birlikte, sistemden kredi kullanmak isteyen KOBİ’leri de çok yakından ilgilendirmektedir. Basel II standartları ile geleneksel kredilendirme sürecinden, risk odaklı kredilendirme sürecine geçilerek KOBİ’lerin kullanacakları kredilerin vadesi, miktarı, fiyatı ve teminatları etkilenecektir. Bu çalışma ile Basel II standartları çerçevesinde belirlenen kredilendirme süreci KOBİ’ler açısından incelenecek, bu standartların KOBİ kredilerine etkileri ve KOBİ’lerin bu konuda almaları gereken önlemler irdelenecektir Economic Crisis, Enterprises with Small or Medium Capacity, Basel II, Process of Credit Granting

PROCESS OF CREDIT GRANTING OF THE ENTERPRISES WITH SMALL OR MEDIUM CAPACITY IN THE COURSE OF ECONOMIC CRISIS Basel II, bankaların sermaye yeterliliği standartlarını yeniden belirleyen ve risk yönetimini ön plana çıkaran kapsamlı bir düzenlemedir. Basel II standartları ile bankaların risk ölçüm ve kapasitelerinin artması ve böylece daha sağlam bir bankacılık sistemine sahip olmaları hedeflenmektedir. Basel II düzenlemeleri bankacılık ve finans sistemine yönelik olmakla birlikte, sistemden kredi kullanmak isteyen KOBİ’leri de çok yakından ilgilendirmektedir. Basel II standartları ile geleneksel kredilendirme sürecinden, risk odaklı kredilendirme sürecine geçilerek KOBİ’lerin kullanacakları kredilerin vadesi, miktarı, fiyatı ve teminatları etkilenecektir. Bu çalışma ile Basel II standartları çerçevesinde belirlenen kredilendirme süreci KOBİ’ler açısından incelenecek, bu standartların KOBİ kredilerine etkileri ve KOBİ’lerin bu konuda almaları gereken önlemler irdelenecektir
Keywords: Basel II; Ekonomik Kriz; Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ); Para Yönetimi