Çocuk Diş Hekimliğinde Fluorid Salınımı Yapan Güncel Restoratif Materyaller - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Restoratif dental materyallerden salınan florür demineralizasyonu önleyici, remineralizasyonu arttırıcı etkisinin yanında antibakteriyal etki de göstererek ikincil çürük oluşumunu engellemektedir. Günümüzde florür salımı yapan dental materyallerin çocuk diş hekimliğinde kullanımı önem kazanmıştır. Bu materyaller arasında, geleneksel cam iyonomer simanlar (GCİS) (yüksek viskoziteli cam iyonomer simanlar ve sermet simanlar), rezin modifiye cam iyonomer simanlar (RMCİS), nano-iyonomer simanlar, kompomerler, cam karbomerler, giomerler ve florür içeren kompozit rezinler bulunmaktadır. Bu makalede çocuk diş hekimliğinde florür salımı yapan restoratif dental materyaller güncel literatür ışığında incelenmiştir

Fluoride released from restorative materials decreases demineralization, increases remineralization, and inhibits secondary caries with its antibacterial effect. The use of fluoride-releasing dental materials in pediatric dentistry has currently gained importance. Conventional glass ionomer cements (high-viscosity glass and cermet ionomer cements), resin-modified glass ionomer cements, nano-ionomer cements, compomers, glass carbomers, giomers and fluoride-containing composites are among the fluoride-releasing dental materials. In this study, fluoride-releasing properties of restorative dental materials used in pediatric dentistry were reviewed with respect to the current literature
Current Fluoride-releasing Restorative Materials Used in Pediatric Dentistry
Keywords: Diş Hekimliği