Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Suçu (TCK m. 135) - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Çalışmamızın konusunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu‟nun 135‟inci maddesindeki “kişisel verilerin kaydedilmesi” suçu oluşturmaktadır. Buna göre, kişisel verinin ne olduğu, hangi hallerde kaydetme fiilinin suç teşkil ettiği, hukuka uygun kişisel veri kaydı ile veri sahibinin açık rızası ile yapılabilecek işlemlerin neler olduğu, suç teorisine ilişkin esaslarla izah edilecektir. Ayrıca 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümleri de inceleme konumuz olan suçla bağlantısı nispetinde dikkate alınacaktır.

The subject of our study is the crime of “recording of personal data” in article 135 of the Turkish Criminal Code No. 5237. Accordingly, what the personal data are, in which cases the act of recording constitutes a crime, what are the transactions that can be made with the explicit consent of the data owner and the legal recording of personal data will be explained with the principles of the crime theory. In addition, the provisions of the Law on the Protection of Personal Data No. 6698 will also be considered in proportion to the connection with the crime which is subject of our study.
The Crime of Recording Personal Data (TCC Art. 135)