Bütünleşik pazarlama faaliyetleri ile turizmin ve yabancı yatırımın ilişkilendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu çalışma ile bütünleşik pazarlama faaliyeti unsurları ile turizm ve yabancı yatırım kavramlarının bağlantıları irdelenmiştir. Çalışma kapsamında konu aşamalı olarak ele alınmıştır. Birinci bölümde Bütünleşik Pazarlama ve Yabancı Yatırım Kavramları incelenmiş, ikinci bölümde ise Bütünleşik Pazarlama Faaliyetleri ile Turizmin ve Yabancı Yatırımın İlişkilendirilmesi incelenmiştir. Bu kapsamda, Bütünleşik Pazarlama İletişimi Bileşenleri Yoluyla Turizmin Geliştirilerek Yabancı Yatırımın Teşvik Edilmesi ele alınmıştır. Türkiye'nin pazarlanması konusunun değişik mecralarda tartışılmaya başlandığı günümüzde Türkiye'nin ülke bazında ve hatta şehir bazında yabancı sermayeyi çekebilecek şekilde pazarlanması konusu ön plana çıkmaktadır. Bu anlamda Türkiye'nin birbirinden farklı kültürel ve tarihi zenginliği ve geçmişe sahip illeri her geçen gün pazarlama uzmanlarınca keşfedilmeye başlanmaktadır.

BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA FAALİYETLERİ İLE TURİZMİN VE YABANCI YATIRIMIN İLİŞKİLENDİRİLMESİ Abstract: This study explicates the relations among integrated marketing elements, tourism and foreign investment concepts. Within the framework of the article, the issue was handled in progressive phases. In the first section, Integrated Marketing elements and foreign Investment concept were associated. In the second section, Integrated Marketing elements, Tourism and Foreign Investment concepts have been associated. In this frame, ways of encouraging foreign investment by developing tourism and applying Integrated Marketing Elements have been handled and explicated. Today as the marketing of Turkey has been started to be discussed on several platforms, ways of marketing Turkey or important cities of the country specifically have been emphasized recently especially to increase the foreign investment. In this context, the cities of Turkey having different cultural and historical beauties are being discovered by more and more important marketers day by day.
Attracting foreign investment and developing tourism through integrated marketing a ctivities