Çevresel maliyetlerin muhasebeleştirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Gelişmekte olan ülkelerin pek çoğunda yenilenebilir özellikte olan toprak ve su kaynakları azalan bir hızla ekonomileri tehdit eder hale gelmiştir. Özellikle, tamamıyla doğal kaynaklarına bağımlı ülkelerde, nüfus artış hızının da yüksek olması ile beraber çevresel tahribin daha yoğun olduğunu görmekteyiz. Doğal kaynaklar sürdürülemez duruma gelindiğinde ise, yeterli sermayenin olmayışı, yetişmiş insan gücünün eksikliği gibi nedenlerle diğer ekonomik faaliyetlere geçilememektedir. Günümüzde işletmeler çevreye verdikleri veya verecekleri zararı en aza indirebilmek için önlemler almaktadırlar. Alınan önmelerin işletmeye ek maliyetleri olmaktadır. Yapılan bu çalışmada çevresel maliyetlerin nasıl muhasebeleştirilmesi gerektiği anlatılmıştır.

Rapid decreasing of renewable land and water resources threaten economics of developing countries. Especially, high birth rate cause to high environmental subversion in natural sources de- pendent states. When natural sources are non-sustainable, economic activities are late as a result of capital poor and labor scarcity. From this point of view, the world s industrial companies take precautions to not-pollute the environment and also the full use of resources. These precautions raise escalation of costs. This study gives a road map for entering these precautions in the accounts.
Accountıng for envıronmental costs
Keywords: Enerji ve Yakıtlar; Halk ve Çevre Sağlığı; Çevre Çalışmaları; Coğrafya; Uluslararası İlişkiler