Algılanan Öğretmen Geribildirim Ölçeği:_x000D_ Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bu çalışmanın amacı, Koka ve Hein tarafından 2003yılında geliştirilen ve 2005 yılında yenilenmişAlgılanan Öğretmen Geribildirim Ölçeğinin Türkçeuyarlamasının psikometrik özelliklerinin incelenmesidir. Ölçek, 12.83 ± 1.26 yaş ortalamasına sahip221 kız (12.67 ± 1.25) ve 233 erkek (12.79 ± 1.27) toplam 454 öğrenciye uygulanmıştır. Verilerin analizinde, yapı geçerliğine ilişkin olarak doğrulayıcıfaktör analizi (DFA) ve güvenirliğin belirlenmesi içinise Cronbach Alfa güvenirlik katsayısı kullanılmıştır.Yapı geçerliğine ilişkin bulgular, orijinal ölçeğin dörtfaktör yapısı ile tutarlıdır (χ2/sd (172.06/761) = 2.82,RMSEA = 0.063, SRMR = 0.053, TLI = 0.94, CFI =0.96, GFI = 0.95). Ölçeğin Cronbach alpha güvenirlikkatsayılarının ise 0.69 ile 0.83, test-tekrar test güvenirlik katsayıları ise 0.70 ile 0.90 arasında değiştiğibelirlenmiştir. Bulgular, “Algılanan ÖğretmenGeribildirim Ölçeğinin” beden eğitimi dersindeöğrencilerin geribildirim algılarını değerlendirmekiçin yeterli düzeyde psikometrik özelliklere sahipolduğunu göstermiştir.

The aim of this study was to examine the validity_x000D_ and reliability of Turkish version of the Perceived_x000D_ Teacher Feedback Scale which has been developed in_x000D_ 2003 and revised in 2005 by Koka & Hein. Scale was_x000D_ administered to 454 students who are 221 girls (12.67_x000D_ ± 1.25) and 233 boys (12.79 ± 1.27) with a mean of age_x000D_ 12.83 ± 1.26 years. The Perceived Teacher Feedback_x000D_ Scale consists of 14 items and consisted of 4 subscales (Positive nonverbal feedback, Positive general_x000D_ feedback, Negative nonverbal feedback, Knowledge_x000D_ of performance). Construct validity was evaluated_x000D_ by confirmatory factor analysis (CFA). The Internal_x000D_ consistency of the scale was determined with Cronbach alpha. Findings regarding the construct validity_x000D_ of the scale were rather consistent with the original_x000D_ scale’s four-factor structure (χ2/sd (172.06/761) =_x000D_ 2.82, RMSEA = 0.063, SRMR = 0.053, TLI = 0.94, CFI_x000D_ = 0.96, GFI = 0.95) Internal consistency coefficients_x000D_ were ranged between 0.69 and 0.83 and test-retest_x000D_ reliability coefficients were ranged between 0.70-_x000D_ 0.90. The psychometric properties of the Turkish version of Perceived Teacher Feedback Scale showed that_x000D_ the instrument is a valuable tool for the assessment of_x000D_ perceived teacher feedback in physical education class.
Perceived Teacher Feedback Scale: The Validity And Reliability Study