Bütünleşik pazarlama iletişimi yaklaşımı açısından gerilla pazarlama faaliyetlerine yönelik genç tüketicilerin algısı üzerine kültürlerarası bir uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Özet: Gerilla pazarlama kullandığı sıra dışı yöntemlerle müşterilerinin yaşam alanına girerek düşük pazarlama yatırımlarıyla hedef kitlenin dikkatini çekmeyi başaran bir stratejiler bütününü ifade eder. Gerilla pazarlama uygulamaları, müşteriyi etkileyebilmek amaçlı, rakibin kolaylıkla taklit edemeyeceği işletmenin yaratıcı, şaşırtıcı bütünleşik, pazarlama iletişimi stratejileri üzerine kurulmaktadır. Gerilla pazarlama stratejileriyle işletme, müşteri zihninde yakalamak istediği pazar konumu itibariyle, beklenmedik metotlarla hedef kitlenin tutumlarını değiştirmeye çalışmaktadır. Bu makalede, bütünleşik pazarlama iletişimi yaklaşımı açısından gerilla pazarlama kavramı tartışılmaya çalışılacak, daha sonra odak grup çalışmasıyla genç tüketicilerin gerilla pazarlama faaliyetlerine yönelik algısı tespit edilmeye çalışılacaktır.

Abstract: Guerilla marketing means the entire strategies which manage to attract the target market by means of less marketing investment by entering into the daily life of customers by extraordinary methods used. Guerilla marketing is established over the creative and surprising, integrated marketing communication strategies that can not be counterfeited easily by the competitors with the purpose of attracting the customer. With the guerilla marketing strategies, the company tries to change the behaviors of the target customers with unexpected methods according to market position desired to be captured in the minds of the customer. In this article, the concept of guerilla marketing from the point of integrated marketing communication approach shall be tried to be argued, and then perception of the young consumers towards the guerilla marketing activities by focus-group studies shall be tried to be determined.
A cross-cultural research on perceptions of young consumers towards guerilla marketing activities from the point of integrated marketing communication
Keywords: İş; İletişim; İktisat; İşletme; Halkla İlişkiler