Türkiye'de Doğal Afetlerin Ekonomik Etkilerini Azaltmaya Yönelik Hukuksal Çabalar - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sahip olunan ekonomik ve beşeri kaynakların yetersizliği doğal afetler için gerekli hazırlıkların yapılmasını engellemektedir, yüzden yaşanan doğal afetler gelişmiş ülkelere göre daha büyük ekonomik ve beşeri kayıplara neden olmaktadır. Çalışmamızda doğal afetlerin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine kısaca değindikten sonra doğal afetlerin ekonomik etkilerini ve can kayıplarını azaltmaya yönelik olarak yapılan hukuksal düzenlemelerden örnekler verilmiştir. Verilen örneklerden de görüldüğü gibi yaşanan büyük afetlerin ardından yeni hukuksal ve kurumsal düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte doğal afetlerin ekonomik etkilerini ve can kayıplarını en aza indirebilecek bir doğal afet stratejisi belirlenememiştir.

As in all other developing countries, because of insufficient economic and human resources, necessary precautions cannot be completely taken in Turkey. Therefore, natural disasters cause great economic losses and heavy casualties when compared to disasters take place in developed countries. In this study, after briefly mentioning negative consequences of natural disasters on economic life, examples of judicial arrangements designed particularly for diminishing economic losses and casualties are examined. As the examples clearly point out, although various judicial and institutional arrangements has been done after the great disasters, a strategy for minimizing the economic effects and casualties of natural disasters could not be designed.
Judicial Efforts in Turkey for Diminishing the Economic Consequences of Natural Disasters