Postmodernizmin markalama üzerine yansımaları - Özsevim, Açelya (My University, 2010)
Postmodernizm, Markalama ÖZET POSTMODERNİZMİN MARKALAMA ÜZERİNE YANSIMALARI Son yıllarda postmodernizm kavramı somut etkileriyle toplumu ve tüketimi etkilemektedir. Değişen yaşam koşulları, tüketimin de, yeni akımlardan etkilenmesine neden olmaktadır. Popüler kültür, küreselleşme ve postfordist eğilimler, postmodern toplumlar doğurmaktadır. Postmodern toplumlarda, bireylerin farklılaşma arzusu ve risk alabilme limitlerinin yükselişi göze çarpmaktadır. Markalar da markalama süreci içinde sözü edilen bu özelliklerden yararlanmaktadır. Bu çalışma, postmodernizmin markalama ile olan bağlantısı arasında yer alan konut inşa firmalarının araştırılması ile oluşturulmuştur. Postmodernism, Branding

REFLECTIONS OF POSTMODERNISM ON BRANDING In recent years the concept of postmodernism and the tangible impact of postmodernism is affecting society and consumption. Changing living conditions, consumption, the new movement is caused to be affected. Popular culture, globalization and postfordist trends, bring postmodern society. Postmodern society feels that, people individuals wants and rising their response of chance a high risk . Trademarks are use of this feature in the branding process. This study is form of an investigate to the residential construction company in between postmodernism and branding.
Keywords: Marka; Postmodernizm; Reklamcılık