Özel hayat ve aile hayatına saygı gösterilmesi hakkı kapsamında konutta arama - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 8. maddesine göre Herkes konutuna saygı gösterilmesi hakkına sahiptir. Bu çalışmada, bu hakkın kullanılmasına bir kamu müdahalesi teşkil eden Konutta Arama incelenmiştir. Konutta Arama , Sözleşme (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Kararlarıyla) ve Türk Hukuku (Anayasa, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu), şeklinde iki kategori altında incelenmiştir. Çalışmanın amacı, Sözleşme ile Türk hukuku arasında, ana farklılıkları belirtmek suretiyle, karşılaştırma yapmaktır.

According to article 8 of the European Convention on Human Rights Everyone has right to respect for his home . In this study, we analyze an interference by a public authority with the exercise of this right, Search at Domicile . Search at Domicile is examined under two categories, a)The Convention, (with the decisions of European Court of Human Rights) and Turkish Law (The Turkish Constitution, Criminal Procedure Code Law 5271, Regulation of Judicial and Preventition Search and Turkish Penal Code, Law 5237). The aim of this study is to compare the Convention and the Turkish Law pointing out the main differences.
Search in domicile within the concept of right to privacy and respect to family life
Keywords: Beşeri Bilimler; Hukuk