28 haftalık bir gebede hızlı nörolojik kötüleşmeye neden olan foramen magnum meningiomu - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Meningiomlar yavaş büyüyen tümörler olarak bilinmelerine rağmen sahip oldukları hormon reseptörleri nedeniyle gebelik sırasında hızlanmış büyüme özelliği sergileyebilirler. Yazarlar tarafından 28 haftalık bir gebede hızla ilerleyerek hayatı tehdit edecek kadar ağır nörolojik defisite neden olan bir foramen magnum meningiomu olgusu sunulmuş ve tedavi ekibinin böyle bir klinik senaryo karşısında izleyebileceği yollar tartışılmıştır.

Although meningiomas are known as slow-growing tumors, they can present accelerated growth pattern due to hormonal receptor expression during pregnancy. The authors present a foramen magnum meningioma causing rapid life threatening neurological deterioration in a 28-week pregnant woman. Possible treatment strategies for this rare clinical scenario are also discussed.
Foramen magnum meningioma causing rapid neurological deterioration in a 28-week pregnant woman
Keywords: Genel ve Dahili Tıp