1970'lerde Türk Toplumundaki Sosyal Değişimin Yokuşa Akan Sular Hikâyesindeki Akisleri - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Mustafa Kutlu; Yokuşa Akan Sular adlı eserinde Anadolu'nun farklı coğrafyalarından İstanbul'a göçen yoksul halkın yaşadığı çatışmaları, hayata tutunma çabalarını, varoluş mücadelesini karşılaştırmalı olarak ele alır. Çerçeve hikâye özelliği gösteren bu eserde kırsal kesimden büyük şehre göçen halkın değişen değer yargıları ve sömürücü düzen karşısında yaşadığı ruhî sarsıntılar dramatize edilmiştir. Mustafa Kutlu'ya ilişkin daha önce yapılan çalışmalarda Yokuşa Akan Sular adlı eserdeki sosyal değişim unsurlarına yer yer değinilmekle birlikte, eserde işlenen sosyal değişim bütün olarak değerlendirilmemiştir. Bu yazıda 1970'lerde Türk toplumundaki sosyal değişimin Yokuşa Akan Sular adlı eserde nasıl ele alındığı -o döneme ilişkin sosyolojik araştırmalardan da yararlanılıp daha önceki çalışmalardaki tespitler de dikkate alınarakincelenmeye çalışılmıştır

In his book, Yokuşa Akan Sular, Mustafa Kutlu add-resses the conflicts faced by poverty-striken people who migrated from various parts of Anatolia to İstanbul in the time period, and their ongoing struggle for survival. The book which demonstrates the character of a frame story ,presents a dramatization of the changing values and psychological traumas of the people who migrated to metropoles within the context of an exploitatory re-gime. Although elements of social change in Yokuşa Akan Sular have been touched upon in previous works on Mustafa Kutlu, to date the social change aspect has not been examined thoroughly. Therefore, this paper will investigate how social change in Turkish society in the 1970s was treated in Yokuşa Akan Sular drawing upon existing sociological research about the time period and considering the findings of previous studies
170biligReflections of Social Change in Turkish Society in the 1970s based on the Story of Yokuşa Akan Sular