PERFORMANCE EVALUATION OF PROJECTS IN SOFTWARE DEVELOPMENT - (:unkn) unknown (My University, 2015)
BT firmaları küçük boyutlulardan büyük boyutlulara kadar farklı yazılım geliştirme projelerini geliştirme konusunda çeşitli becerilere sahiptir. Bir yazılım geliştirme projesi analiz, geliştirme ve test gibi farklı proje yönetim katmanlarından oluşabilir. Projenin performansı aynı zamanda projenin müşterisi olarak da tabir edilen proje sponsoru tarafından sürecin sonunda belirlenir. Risk, proje boyutu, proje büyüklüğü ve önceliği, ekip büyüklüğü, bütçe, süre ve değişiklik istekleri gibi faktörler projenin performansını doğrudan etkileyebilir. Bu çalışmada, söz konusu faktörlerin proje sponsorunun performans değerlendirmesine olan etkileri istatistiksel olarak analiz edilmiştir. Bunun yanında makalede proje sponsorunun performans değerlendirmesini kolaylaştırmak amacıyla bir istatistiksel model de geliştirilmiştir. Çalışmada, bir telekomünikasyon firmasının yazılım geliştirme bölümünden alınan gerçek veriler kullanılmıştır

IT firms are able to develop various types of software development projects from small sized projects to very large ones. A software development process is carried out by different stages of the project management such as analysis, design, development and testing. At the end of the process, performance of the project is evaluated by project sponsor who represents the customer of the project. There are different factors that effect the performance of the projects like risk, project size, project type and priority, team size, budget, duration, change requests and delays. In this study, we aim to statistically analyze effects of these factors on performance evaluation of the project sponsor. Additionally, we try to develop a statistical model to aid the project sponsor in performance evaluation. We use real data from software development department of telecommunication firm
YAZILIM GELİŞTİRME PROJELERİNDE PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Keywords: Mühendislik, Hava ve Uzay