Doğumsal brakiyal pleksus yaralanmalarında kök avülsiyonunun elektrodiyagnostik incelemesi ve tedavisi-olgu sunumu - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Obstetrik brakiyal pleksopati çocuklarda sık görülen periferik sinir yaralanmalarından biridir. Kök avülsiyonun eşlik etmesi kötü prognostik faktörler arasında yer almaktadır. Sinir iletim çalışmaları ve elektronöromiyografinin (ENMG) bu patolojideki ana rolü kök avülsiyonunu pleksus lezyonlarından ayırmaktır. Duyusal sinir iletim çalışmalarının normal sınırlar içinde olmasına rağmen motor iletim çalışmalarının olmayışı kök avülsiyonu için tanı koydurucudur. Kök avülsiyonun tespit edilmesi cerrahi kararı ve zamanlamasını belirlediğinden şüphelenilen olgularda elektrodiyagnostik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Burada nörofizyoloji laboratuvarına yönlendirilen ve ENMG ile kök avülsiyonu tanısı konulan 5 aylık erkek hasta sunulmaktadır.

Obstetrical brachial plexus palsy is a common peripheral nerve injury in childhood. Root avulsion is one of the poor prognostic factors. The role of nerve conduction study and electroneuromyography (ENMG) is to differentiate root avulsion from plexus lesions. Despite the normal sensory nerve conduction study, the absence of motor nerve conduction is diagnostic of root avulsion. Because of the root avulsion, definitely establish surgical decision and time of surgery, in the presence of doubt electrodiagnostic studies should be made. In this case, to emphasize the role of electroneuromyography, we presented a 5-month old male patient who was referred to our electrophysiology laboratory with the prediagnosis of brachial plexus injury.
Electrodiagnostic evaluation and treatment of root avulsion in an obstetric brachial plexus ınjury-case report
Keywords: Genel ve Dahili Tıp