Bütünleşik pazarlama iletişimi açısından kişiye özel reklamlar - Özel, Boran (My University, 2005)
Teknolojik gelişmelerin gün geçtikçe hızlandığı dünyamızda reklamcılık da yön değiştirmektedir. Zaman ve mekan sorunlarının önemi 21. yüzyılda azalmaktadır. Bu sebeple pazarlama dünyası da kendine yeni bir rota çizmiştir. Bütünleşik pazarlama iletişiminin önemini kabul eden işletmeler başarılı olabilmek için aynı şekilde çalışmakta ve davranış yapısını benimsemektedir. Pazarlama ve reklam departmanları için de tüketiciye aynı mesajla anlatmak istediklerini aktarma gerekliliği doğmuştur. Sayısal teknolojilerin gelişme hızı sayesinde bilgiye ulaşmak kolaylaşmıştır. Tüketiciler reklam mesajlarını farklı şekilde anlamlandırmaya başlamıştır. İnsanlar neyi, nereden, nasıl, hangi fiyata satın alabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaya başlamıştır. Tüketicileri bilgilendirmek ve ikna etmek için çoklu ortam araçları kullanılmaya başlanmıştır.Yeni medya araçlarının reklam açısından kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. İnternet, kısa mesaj, e-posta, etkileşimli video diskler, görüntülü ve sesli veri iletişim araçlarının kullanılması reklamcılığın geleceği açısından önemlidir. Bilgi teknolojilerindeki bütün bu ilerlemeler reklamcılık ve tanıtım için kullanılan medya araçlarını da değiştirmeye ve geliştirmeye yardımcı olacaktır. While technological improvements are being more and more faster in our world, advertisement world is changing either. Time and place issues are less important in 21. century. For this reason marketing world is making its own way. Enterprises who accepted the importance of integrated marketing communications have to be working and behaving in the same way to be successful. Marketing and advertisement departments have to give the same message to the customers to tell what they want to tell. Digital technologies development rate is making information more reachable each day. Each customer is giving different meanings to advertisement messages. People know, what to buy, where to buy, how to buy, and how much does it cost to buy. In advertising, multimedia have to bu used to reach, inform and convince customers. New media instruments are being used more than before. Using internet, short message, e-mail, compact disks, video and voice data communication media in advertisement is a valuable for the future of advertising. All improvements in information technology will be useful for advertisement media and will improve facilities being used in advertising and publicity.
Keywords: Reklamcılık