Türk bütçe sisteminde transfer harcamalarının yeri ve gelişimi (1990-2000) - Doğan, Gökhan (My University, 2003)
Bu çalışmada ; Transfer Harcamalarının Türk Bütçe Sistemindeki yeri ve gelişimi ( 1990-2000 ) açıklanmaya çalışılmıştır. Bu açıklamalar sırasında çeşitli tanımlar, sınıflandırmalar ve tablolardan yararlanılmıştır. Birinci bölümde çalışma ile ilgili tanımlar,sınıflandırmalar,sınırlar belirtilerek buna bağlı olarak makro ekonomik analizler yapılmıştır.Diğer ekonomik argümanlarla bağlantılar kurularak konu analiz edilmiştir. İkinci bölümde ise ; Transfer Harcamalarının (1990-2000 ) yıllarındaki gelişimi ve Türkiye'de Transfer Harcamalarının sınıflandırılması yapılarak, çeşitli tablo ve şekiller yardımı ile makro ekonomik tespitler yapılmıştır.Diğer ekonomik göstergeler yardımı ile harcamalar alansal ve yüzde olarak açıklanmıştır. Sonuç olarak ; 1990-2000 yıllarında Transfer Harcamalarının seyri sınanmış artış oranları eknomik olarak yorumlanmıştır.Önemli tespit ve önerilerde bulunulmuştur. In this , Place and Development ( 1990 -2000 ) of Ttansfer Costs in Turkısh Budgetary System were explained. Different definitions , classifications and economical indicators and tables were correiated. In the fırst section , fundamental concepts were determined and Definitions and limits were defined thereon ın addition , the subject matter was detailed with respect to other economical arguments. In the second , transfer costs were classified and transfer services In Turkey between 1990 and 2000 were analyzed and explained through tables . Moreover , other macro-economical sizes were correlated and evaluated . Targeted and realized fıgures were demonstrated in sectional terms and % basis. In the conclusion part, significant subject matters were ascertained under the lıght of definitions, classifications and analyses madeand macro economical results were reached.
Keywords: Bütçe; Ekonomi; Finansman ekonomisi