Sinonazal hastalıkların tedavisinde endoskopik sinüs cerrahisi: 403 olgunun değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2001)
Amaç: Sinonazal hastalıklı olguların tedavisinde uyguladığımız endoskopik sinüs cerrahisinin etkinliğini değerlendirdik. Hastalar ve Yöntemler: Kliniğimizde 1989-2000 yılları arasında endoskopik sinüs cerrahisi uygulanan 403 olgu (210 erkek, 193 kadın; ort. yaş 39; dağılım 10-86) preoperatif semptomlar, tanı, cerrahi teknik, kısa ve uzun dönem takip sonuçları açısından değerlendirildi. Takipleri tamamlanan olgular (n=181, %45) üç ayrı grupta incelendi (2-12 ay, 13-36 ay ve &

endoskopi/yöntem; etmoid sinüs/cerrahi; takip çalışması; maksiller sinüzit/cerrahi; nazal polip/cerrahi; paranazal sinüs hastalıkları/cerrahi; paranazal sinüsler/cerrahi; rinit/cerrahi; sinüzit/cerrahi
Endoscopic sinus surgery in the treatment of sinonasal diseases: Evaluation of 403 cases
Keywords: Kulak, Burun, Boğaz