Banka Teminat Mektuplarının İhtiyati Tedbire Konu Olması Üzerine Medeni Usul Hukuku Bakış Açısından Bir İnceleme - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Banka teminat mektupları genellikle görüldüğünde ödeme kaydıyla tanzim edilir. Asıl borç ilişkisinde alacağın aslında doğmamış olduğu hallerde teminat mektubunun görüldüğünde ödenmesi, özellikle lehdar açısından önemli sorunlara yol açabilecektir. Bu sebeple, muhatabın teminat mektubunun tazminini talep etmemesine ve bankanın teminat mektubu bedelini ödememesine yönelik, eda amaçlı ihtiyati tedbirlere hükmedilebilecektir. Bu ihtiyati tedbir kararlarına aykırı eylemler HMK m.398 uyarınca cezayı gerektirmektedir.

The bank guarantee letters are generally issued with a record of to be paid on demand . The payment of the guarantee letters, when the principal debt has not actually been born, can cause severe problems particularly in favor of the beneficiary. Therefore preliminary injunction decision of performance shall be ruled in order to prevent the payment of the guarantee letters by the bank as well as the demand of payment by the beneficiaries. Any actions against these decisions will be subject to penalty under art. 398 of the Code of Civil Procedural Law.
Keywords: Hukuk