İstanbul'da kapkaç sorunu ve toplum üzerindeki etkileri - Yıldırım, İ. Esen; Ürkmez, Emre; Koç,Tuba (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Bu çalışmada büyük şehirlerdeki güvenlik sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekilerek; Türkiye’deki kapkaç vakalarının yaklaşık yarısının gerçekleştiği şehir olan İstanbul’da, ‘kapkaç terörünü’ konu alan bir saha araştırması yapılmıştır. Araştırma kapsamında, İstanbul’da yaşayan vatandaşların kapkaç olayları hakkındaki düşünceleri, bu konuda yaşadıkları tecrübeler, sorunun nedenleri ve çözüm önerileri hakkındaki görüşleri tespit edilerek istatistiksel tekniklerle analiz edilmiştir.
Keywords: Kapkaç, Güvenlik, İstanbul, Faktör Analizi.