Bilgi Yönetimi sürecinde bilginin paylaşılması ile ilgili bir araştırma - Öztürk, İlksen K. (My University, 2009)
BİLGİ YÖNETİMİ ŞÜRECİNDE BİLGİNİN PAYLAŞILMAŞI İLE İLGİLİ BİR ARAŞTIRMA Bilgi yönetiminin giderek artan öneminin organizasyonlar tarafından yeterince ve doğru bir şekilde anlaşılıp anlaşılamadığı bir soru işaretidir. Başlıca hedefi örgüt içindeki bilgiyi örgütün tüm üyeleri tarafından kullanılabilir, erişilebilir ve iletilebilir hale getirmek olan bilgi yönetiminin etkinliğinin sağlanabilmesi için organizasyonlar tarafından teknik alanlara yönelinmekte, bilgi yönetiminin en önemli olgusu olan inşan faktörünü ve bilgi paylaşımını göz ardı edilmektedir. ‘Bilgi Yönetim Sürecinde Bilginin Paylaşılması İle İlgili Bir Araştırma’ adlı bu çalışma organizasyonlarda bilgi paylaşımı üzerinde durmakta, bilgi paylaşım olgusunun organizasyon büyüklüğü ve performansı ile ilişkisini araştırmakta, organizasyonların sahip oldukları bilgi yönetim ve paylaşım araçları ve bilgi paylaşım kanallarını incelemektedir. Alan araştırması ile yürütülen araştırma sonuçlarında bilgi paylaşımı ile organizasyon performansının pozitif ilişkili olduğu, organizasyon büyüklüğü arttıkça sahip olunan bilgi yönetim ve paylaşım araçlarının arttığı, buna karşın bilgi paylaşımının azalmadığı tespitleri çalışmanın en önemli bulgularıdır.

A RESEARCH ABOUT KNOWLEDGE SHARING IN RELATED WITH KNOWLEDGE MANAGEMENT PROCESS It is a question mark that knowledge management gradually increasing importance is really and adequately discovered by organization. The main aims of knowledge management provide useful, available and transferable organizational knowledge. To increase the efficiency of knowledge management, organizations research technical area not only technical area is required for the efficiency of knowledge management but also human factor and knowledge transformation are the most important criteria which are not to take into consideration. ‘A research about knowledge sharıng ın related wıth knowledge management process’ is research knowledge transformation in the organization, relation between organization performance, capacity and knowledge transformation and finally tools and channels that organizations have for the knowledge transformation. In this study questionnaire was used to collect data from organization. As a result of collecting data, it was proved that positive relation between knowledge transformation and organization performance, higher number of tools organizations have when organizations have higher capacity, on the other hand frequency of knowledge transformation is lower this higher capacity organizations, all of the above results are the most important result of this study.
Keywords: Belge Yönetimi; Bilgi Paylaşımı; Bilgi Yönetimi