ALMAN HUKUKUNDA DOLAYLI ALENİYETE İLİŞKİN GELİŞMELER VE DÜŞÜNCELER - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Teknoloji hızla ve sürekli değişmektedir. Bunun hukuk alanına yansımaları da her geçen gün daha fazla görülmeye başlamaktadır. Bunun yansılarından birisi de duruşmalarda ses ve görüntü kaydı alınmasına ilişkin sorundur. Hukuk sistemleri genel olarak yargılamada salon aleniyetini kabul etmiştir. Dolaylı aleniyette medya kuruluşlarının yargılamayı takip etmesi mümkündür. Ancak ses ve görüntü kaydı almaları yasaklanmıştır. Ancak Alman hukukunda son yıllarda bunun çağa uygun olup olmadığı daha çok tartışılmaya başlanmıştır. Bunun sonucunda da Alman hukukunda sınırlı da olsa bir yasal değişiklik yapılmıştır. İşte çalışmada özellikle Alman hukukundaki bu gelişmeler üzerinde durulmuştur.

Technology is changing rapidly and continuously. This is reflected in the field of law is getting more and more visible every day. One of the reflection of this is the problem of taking audio and video recordings during the trial. The legal systems generally accepted the court publicity in the proceedings. At the indirect publicity, it is possible for media organizations to follow the proceedings. However, audio and video recording is prohibited. Nevertheless in German law in recent years, it has begun to be debated whether it is suitable for the age. As a result, a limited legal amendment has been made in German law. In this study, particularly those developments in German law are evaluated.
(THE NEW DEVELOPMENTS RELATED TO INDIRECT PUBLICITY IN GERMAN LAW AND THOUGHTS REGARDING INDIRECT PUBLICITY)
Keywords: Hukuk