Heckscher-Ohlin-Samuelson (HOS) Teorisi ve teorinin değerlendirilmesi - Aslan, Nurdan; Terzi, Nuray (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2006)
1980'li yıllardan itibaren küreselleşmenin hız kazanması ile birlikte dünyada önemli ekonomik değişimler yaşanmaya başlamıştır. Dünya ticareti ve üretimi artmış, dünya ticaretindeki artış, dünya üretim artışından daha fazla gerçekleşmiştir.