3-6 yaş çocuğun genel ve din eğitiminde temle değerler - İpşirli, Sena (My University, 2010)
ocuk Gelişimi Din Eğitimi Değerler Eğitimi Değer Eğitiminin Aktörleri ÖZET 3-6 YAŞ ÇOCUĞUN GENEL VE DİN EĞİTİMİNDE TEMEL DEĞERLER Okul öncesi dönemdeki 3-6 yaş aralığı temel dini değerlerin kazanılması, toplumsal hayata hazırlanılması ve toplumsal ahlakî değerlerin edinimi için çok önemli bir evredir. Bu dönemde çocuğun bedensel, zihinse, sosyal ve ahlakî gelişiminin, ona dini ve değer eğitimi verilirken dikkate alınması, ve mutlak bir sorumluluk hissiyle yaklaşılması şarttır. Bu tezde, çocuğun bu dönemdeki gelişim özellikleri önemli çocuk gelişim uzmanları olan Piaget, Erikson, Kohlberg ve Fowler'in kuramları çerçevesinde incelenmiş, ve değer eğitimdeki temel aktörlerin bu gelişim süreçleri çerçevesindeki etkisi açıklanmıştır. Years Child Education Religion Education Values Education Agents of Values Education

BASIC VALUES IN 3-6 YEARS OLD CHILD’S GENERAL AND RELIGIOUS EDUCATION Ages from 3 to 6 of Pre-school period is an essential period for acquiring basic religious values, preparing for the social life and gaining basic moral values. It is highly important that in this period, the child is approached in accordance with her physical, cognitive, social and moral development, and with absolute responsibility, while she is given a religious and values education. In this thesis, the theories of acclaimed child development experts like Piaget, Erikson, Kohlberg and Fowler are explored to understand more about the developmental aspects of this period, and in the framework of these aspects, the role of the agents of values education are tried to be explained.
Keywords: Değerler Eğitimi; Din Eğitimi; Din Eğitimi, Çocuklarda; İslam Dini