360 derece performans değerlendirme sistemi ve özel bir sağlık kuruluşu uygulama örneği - (:unkn) unknown (My University, 2020)
İşletmelerin insan kaynakları yönetimi fonksiyonlarından biri olan performans değerlendirmede etkinliğin ve verimliliğin ölçülebilmesi son derece önemlidir. Küreselleşmenin etkisi ile değişen ve gelişen koşullara uyum sağlamak durumunda kalan işletmeler için performans değerlendirme çalışmalarının önemi artmış, hem kamu hem de özel sektörde çeşitli yöntemlerle uygulanmaya başlamıştır. Özellikle son on yılda performans değerlendirme süreçlerinin ve yöntemlerinin hızlı bir ilerleme kaydettiği görülmektedir. Örgütler ise yaşanan bu değişimlere ayak uydurabilmek için, işgörenlerin; kendileri ve üstlerinin yanı sıra diğer çalışma arkadaşları ve bazı durumlarda hizmet veya ürün sundukları müşterileri tarafından da değerlendirilmesini sağlayan 360 derece performansdeğerlendirme sistemini tercih etmeye başlamışlardır. Bu çalışmada amaçlanan, 360 derece performans değerlendirme yönteminin sistem içerisindeki etkisine yer vermekle beraber, diğer hastane çalışanları için uygulanabilirliği konusunda zemin oluşturmaktır. Ayrıca, Türkiye genelinde hizmet sunan özel bir sağlık kuruluşunun 360 derece performans değerlendirme sistemi detaylı şekilde incelenmiş, değerlendirme detayları ve sonuçları paylaşılmıştır.

It is of crucial importance to measure efficiency and productivity in performance evaluation, one of the human resource management functions of enterprises/businesses. With the impact of globalisation and the rapidly_x000D_ changing and evolving scape of enterprises/businesses, performance evaluation methods have increasingly become more prominent tools for enterprises/businesses, particularly in the last decade, and have been applied in various forms and methods in both public and private sectors. In order to keep up with these changes, organizations have started to employ comprehensive, 360-degree performance evaluation systems that allow_x000D_ organisations to be evaluated by their superiors, colleagues as well as by their customers. The aim of this study is to provide an analysis of how such comprehensive, 360-degree performance evaluation methods can be applied in enterprises/businesses, particularly in the health-care sector and on health-care workers. The study also critically examines and evaluates the 360-degree performance evaluation system employed by a private health-care provider as a case study._x000D_
360 Degree performance evaluation systems and its application in the case study of a private health-care providerabstract