Sinema filmi pazarlaması ve iletişim stratejileri - Yavuz, Ömer (My University, 2004)
Soyadı : Ömer Yavuz letişim Bilimleri Reklamcılık ve Tanıtım Funda Savaş Gün Tez Türü ve Tarihi : Yüksek Lisans - Aralık 2003 nema , Pazarlama

SİNEMA FİLMİ PAZARLAMASI VE İLETİŞİM STRATEJİLERİ Sinema , dünya tarihinde henüz yüzyılı biraz aşan bir tarihe sahip olsa da eğlence dünyasının en önemli araçlarından biri halini almıştır. Sinemanın bu konuma gelmesi altında seyircinin istek ve ihtiyaçlarının karşılanması ve buna dönük ürünlerin pazarlanması yatmaktadır . Pazarlamanın doğduğu Amerika bugün sinema filmi pazarlamasının en iyi uygulandığı yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışma da Amerikan sinema endüstrisinin nasıl oluştuğu ve yapısının nelerden meydana geldiği ; kültürel ve ekonomik açıdan nasıl geliştiği ; zaman içinde karşılaştığı engelleri nasıl aştığı ve tüketicinin ilgisini her defasında tekrar nasıl kazandığı ; sinema filmi pazarlamasında hangi stratejileri uyguladığı ; tanıtım-tutundurma faaliyetleri adına neler yaptığı açıklanmıştır. Tüm dünyada kabul gören müşteri odaklı modern pazarlama anlayışının Amerikan sineması tarafından nasıl uygulandığı araştırılmıştır. Türk sinemasının gelişimi incelenmiş , zaman içinde yaptığı hatalar ve bunların sonuçları üzerinde durulmuştur. Avrupa sineması kapsam dışında tutularak arşiv araştırması metodu ana yöntem olarak belirlenmiştir. Name and Surname : Ömer Yavuz Field : İletişim Bilimleri Programme : Reklamcılık ve Tanıtım Supervisor : Assoc.Prof.Dr. Funda Savaş Gün Degree Awarded and Date : Master - December 2003 nema , Movie , Marketing ABSTRACT MOVIE MARKETING AND COMMUNICATION STRATEGIES Cinema is one of the most important tools of entertainment business , Even though it's history is a little bit older than one hundred years old . The reasons why cinema has this position are to meet audiences's needs and requests , to market products which comsumers of movie industry require . United States of America in where marketing was born ,is the country where movie marketing is done most successfully. In this research It is explained How American movie industry was established , How it's structere is , How it has been developed in terms of culture and economy , What kinds of obstacles it has been faced and How it has passed over ; How it met auciences's needs in every time ; Which strategies it applied in movie marketing ; What it has done as promotion strategies . It was searched How Modern Marketing accepted in whole world is applied by American Movie Industry. It is examined Turkish cinema and is dwelt upon the results of Turkish cinema's mistakes . European cinema is not covered by this research . The main research method is archive study
Keywords: Sinema Filmleri