Nakit akım tablosunun uluslararası muhasebe standardı (IAS-7) ve Türk mevzuatı yönünden incelenmesi ve bir uygulama - Ürem, Erdem (My University, 2009)
The objective of this statement of cash flows standard is require the provision of information about the historical changes in cash and cash equivalents of an entity.The statement of cash flows prepared in accordance with international accounting standards requires classification into these three categories- operating cash flows, investing cash flows and financing cash flows. Statement of cash flows can be prepared using two methods, direct and indirect. Nakit akım tablosu have many functions such as quding firm’s activities, forcingfirms for plannig in order to make firm’s manegment and other relation persons into consideration take the future. This study is to illustrate the preparation of the cash flow statement for a firm using the income statement and balance sheet by means of indirect method and using cash flow analiysis as a management tool is analyzed.

Nakit akım tablosu standardı ile işletmenin nakit ve nakit benzerlerindeki değişimi ifade edilmesi amaçlanmaktadır.Uluslararası muhasebe standartlarına göre nakit akım tablosu, işletme faaliyetlerinden elde eldilen nakit akışları, yatırım faaliyetlerinden elde edilen nakit akışları ve finansman faaliyetlerinden elde edilen nakit akışları olmak üzere üç katogaride sınıflandırılmaktadır.Nakit Akım Tablosu direkt ve endirekt olmak üzere iki farklı yönteme göre hazırlanabilmektedir.Nakit akım tablosu işletme faaliyetlerine yol gösterebilecek, işletmeye nakit planması yapmasına zorlayarak işletme yönetimini ve ilgili diğer kişleri düşünmeye sevk edebilecek bir takım fonksiyonları bulunmaktadır. Çalışmada bir firmanın bilanço ve gelir tablosu kullanılarak nakit akım tablosunun endirekt yönteme göre nasıl hazırlacağı ve nakit akış analizinin nakit yönetimine nasıl araç olarak kullanılacağı incelenmiştir.
Keywords: Muhasebe