İsmail Hakkı Bursevî’nin bestelenmiş eserleri - Korkmaz, Serdar (My University, 2019)
Türk Din Mûsikîsi’nin en büyük güfte kaynağını Dîvan’lar oluşturmuştur. 17.yy. ın ikinci yarısı ve 18. yy. ın ilk çeyreğinde yaşamış olan İsmail Hakkı Bursevî’ninDîvân’ındaki ve kaleme almış olduğu diğer eserlerindeki şiirler, bestekârlarımız içinönemli birer kaynak olmuştur.Bu çalışmamızın amacı, İsmail Hakkı Bursevî ile ilgili yapılan çalışmalardanyararlanılarak hayatı ve eserleri hakkında bilgi vermek, kaynaklardan ulaşabildiğimizşiirlerine yapılan besteleri bir araya getirip yeniden notaya alarak Türk mûsikîsininhizmetine sunmaktır.

The most important source of Turkish Religious Music is the Divan. 17thcentury. second half and 18th century. The poems of İsmail Hakkı Bursevî who lived inthe first quarter and in the other works of his poetry were important sources for ourcomposers.The aim of this study is to give information about İsmail Hakkı Bursevî's lifeand works by making use of the studies; to bring the compositions made to the poemswe can reach from the sources and to present them to the service of Turkish music.
Keywords: Celvetiyye; Dîvân; İsmail Hakkı Bursevî; Tekke Music; TekkeMûsikîsi İsmail Hakkı Bursevî