Orta ölçekli bir matbaada kalite kontrol sisteminin uygulanması - Dayan, Hüsnü (My University, 2007)
ORTA ÖLÇEKLİ BİR MATBAADA KALİTE KONTROL SİSTEMİNİN UYGULANMASI Çalısmada orta ölçekli bir matbaada kalite sisteminin uygulanması incelenmistir. Bu inceleme ana baskı sistemlerinden ofset baskı sistemi üzerinde yapılmıstır. Çalısmaya kalitenin tanımı, kalite yönetim sistemi, kalite gelistirme asamaları, kalitenin sürekli gelistirilmesi kavramları anlatılarak baslandı. Genel anlamda kaliteli ürünün nasıl olması gerektigi açıklandı. Kalite sistemi, bir isletmenin kurulusunda kalite, matbaada kalite sistemi ve sistem sartları matbaa sektöründen örnekler verilerek anlatıldı. Ofset baskıda kalite; film, montaj, nemlendirme suyu, mürekkep, kalıp, blanket, kagıt kalite özellikleri gibi konular kapsamında anlatıldı. Matbaacılıga ait TSE,DIN ve ISO standartları belirtildi ve üretim ortamında fiziksel kalite açıklandı. Anket çalısması yapıldı. Anket çalısmasında; firmaların hata oranları, müsteri memnuniyetleri, isçi saglıgı, baskı sorunları v.b konular hakkında bilgi edinildi. Sorunların çözümünde tez kaynak olarak gösterildi.

IMPLEMENTATION OF A QUALITY CONTROL SYSTEM AT A MEDIUM-SCALE PRINTING HOUSE The implementation of a quality control system at a medium-scale printing house has been examined in this study. This examination has been made on the offset printing system of the main printing systems. The study has been started by describing the definition of quality, concepts of quality assurance system, quality improvement stages, and progressive quality improvement. Mainly, the requirements for a quality product have been explained. The quality system, the quality in an established enterprise, the quality system in a printing house and the system requirements have been explained by giving examples from the printing sector. The quality in offset printing has been explained together with the concepts of films, mounting, damping water, ink, mould, blanket, paper quality. The TSE, DIN and ISO standards regarding the print has been explained and the physical quality during production has been defined. Public survey was done. public survey show something us about firm's defect ratio, customer satisfaction, laborer healthiness, press problems etc in problems solution thesis was utilized.
Keywords: Kalite Kontrol; Matbaa Eğitimi; Matbaa_Kalite Kontrol