Forensic accounting - Toplu, Mustafa Can (My University, 2005)
Soyadı: Mustafa Can Toplu Muhasebe Finansman Muhasebe Finansman Prof. Dr. Necdet Şensoy Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Temmuz 2005 Adli Muhasebe, Denetim, Bilirkişi

ADLİ MUHASEBE Adli Muhasebe uzun zamandır var olan bir kavramdır. Muhasebe, denetim ve araştırma yeteneğinin bütünleşmesinden Adli Muhasebe kavramı oluşur. Adli Muhasebe, Adli Yargı Kurumları'nın kararlarına yardımcı olmak üzere, muhasebe konusunda oluşan anlaşmazlık ve uyuşmazlıklarda sonuca götürecek muhasebe analizleri yapar. Bir disiplin olarak; finansal uzmanlığı, hile ve hata bilgisini, ticari bilgiyi ve adli sistemin çalışma şeklini bilmeyi gerektirir. Adli Muhasebe'de uzmanlaşmak, muhasebe ve hukuk alanında yeterli derecede çalışmayı gerektirir. Adli Muhasebeci'nin rolü gün geçtikçe genişlemektedir. Bu çalışmada Adli Muhasebe ve Türkiye'deki uygulamaları anlatılmaya çalışılmıştır. Name and Surname: Mustafa Can Toplu Field: Accounting & Finance Programme: Accounting & Finance Supervisor: Professor Necdet Şensoy Degree Awarded and Date: Master - July 2005 Forensic Accounting, Auditing, Expert Witnesses ABSTRACT FORENSIC ACCOUNTING Forensic Accounting has existed for many years. The integration of accounting, auditing and investigative skills yields the specialty known as Forensic Accounting. Forensic Accounting, provides an accounting analysis that is suitable to the court which will form the basis for discussion, debate and ultimately dispute resolution. As a discipline, it encompasses financial expertise, fraud knowledge and a strong knowledge and understanding of business reality and the working of the legal system. Its development has been primarily achieved through on-the-job training, as well as experience with investigative officers and legal counsel. The role of the Forensic Accountant continues to expand. With this study Forensic Accounting and its applications in Turkey are explained.
Keywords: Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler