Ülkemizde yetiştirilen nohut (cicer arietinum l.) çeşitlerinde ileri çıkmış hatlarda ascochyta yanıklığına karşı direncin moleküler işaretleyiciler (STMS, ISSR VE RAPD) kullanılarak araştırılması - Genç, Mustafa Enes (My University, 2017)
Ülkemizde yetiştirilen ileri çıkmış nohut hatlarından 205 adediyle çalışılmış olup, nohutlarda önemli bir mantar hastalığı olan Ascochyta yanıklığının analizleri yapılmıştır

The study was conducted using 205 of inbred lines grown in our country and analyses of Ascochyta blight resistance, a serious fungus disease, was performed on the chickpeas.
Keywords: Ascochyta blight; Ascochyta yanıklığı; Bitki hastalıkları; Bitkiler; Biyoloji; ISSR; Mantar hastalığı; Nohut; RAPD chickpea; STMS