Fransızca öğretiminde edebî metinlerin kullanımı - Ermağan, Evrim Atun (My University, 2016)
FRANSIZCA ÖĞRETİMİNDE EDEBÎ METİNLERİN KULLANIMI Çalışmamızda, yabancı dil sınıfında, edebi metinler kullanımının, günümüze kadar gelen dil öğretim yöntemleri çerçevesinde gelişimi incelenerek, dil öğretiminde edebi okumanın, ilk seviyelerden itibaren başlaması gerektiğini vurgulamak amaçlanmıştır. Bu bağlamda, çağdaş edebiyat okuru ve dil sınıfı öğrencisi arasında oluşabilecek benzerlikleri irdelemek ise çalışmamızın başka bir önemli amacını yansıtmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda, aşağıdaki sorulara cevap aranmıştır: 1.Edebiyatın dil sınıfında kullanılması mümkün müdür? 2.Edebi metinleri dil sınıfında ilk seviyeden itibaren kullanmak mümkün müdür? 1.Edebi metinlerin yabancı dil dersi kitaplarında ilk seviyeden itibaren yer alması mümkün müdür? 2.Edebi metinlerden, dil sınıfında hangi yöntem, kuram ve anlama modelleri çerçevesinde yararlanılabilir? 3.Yeni Roman örneklerinden seçilecek metinlerle, dil sınıfında ne gibi etkinlikler hazırlanabilir?

THE USE OF LITERARY TEXTS IN FRENCH LANGUAGE EDUCATION In this study, the purpose was to underline the need of literary reading in language teaching from the very first level, by exploring the place of literary texts in the language teaching methods from past to present. Within this context, to show the possible similarities between the contemporary reader of literature and the student of the language teaching class, forms the other main purpose of this study. In accordance with these purposes, the following questions were explored: 1.Is it possible to use literary texts in the language teaching class? 2.Is it possible to use literary texts in the language teaching class from the very first level? 3.Is it possible to have literary texts in the language teaching course books from the very first level? 4.Among which method, theory and comprehension skills, stands the best way of taking profit out of the literary texts the language teaching class? 5.What kind of activities could be arranged with the texts chosen from the New Novel books?
Keywords: Edebi metinler, Yabancı Dil Öretimi