13 Numaralı Atik Şikayet Defteri (vr.1-142) değerlendirme-çeviri-metin - Türk, Hasan Basri (My University, 2019)
Hicri 1100/ Miladi 1689 yıllarına ait hükümleri içeren 13 numaralı Şikâyet defteriCumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı‟nda A.DVNS. ŞKT.d koduyla kayıtlıdır. Tezçalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, defterin değerlendirilmesi, ikincibölümde hükümlerin özetlerinin çıkarılması, üçüncü bölümde ise hükümlerin transkripsiyonuyapılmıştır.

13 numbered Şikâyet Defteri which contains records of 1100 AH./ 1689 G. is registeredwith the code A.DVNS. ŞKT.d. in Directorate of State Archives of the Presidency of theRepublic of Turkey.
Keywords: banditry; borç; debt; eşkıyalık Complaint Books; foundation; History; inheritance; miras; Şikâyet Defteri; Tarih; tax; vakıf; vergi