İnternette grafik tasarımı - Güvener, Beşir (My University, 2002)
İnsan yaşamının vazgeçilmez bir öğesi olan iletişim, insanoğlunun varolduğu dönemden başlayarak günümüze kadar devam etmiş ve edecek olan bir olgudur. Mağara döneminde çizilen mağara resimleri elbette ki o günün korku ve inanışlarını dile getiriyordu ve elbette ki o günün en iyi imkanları kullananılarak yapılmıştı. Küçük insan kümelerinin birleşip topluluk, toplulukların birleşip ulus olması, somut iletişim kavramının soyutlaşmaya başlamasına, bunun parelelinde yeni yeni teknolojilerin gelişmesine neden olmuştur. Temelde insan hayatını ve birbirleriyle olan iletişimini kolaylaştırmak için tasarlanan buluşlar, zamanla farklı mecralar doğurmuştur. Önceleri taşlara kazınarak başlayan iletişim zamanla; kağıtla, gazeteyle, radyoyla, televizyonla kendini var etmiş ve en son internet ile dünyayı bir parmak ucuna getirecek kadar gelişme göstermiştir. Teknolojik gelişmelerin son halkası olan internet, elitişim dünyamıza hayal edemeyeceğimiz kolaylıklar getirirken, bir yandan da geniş bir yelpazede farklı anlatım biçimleri arasında daha seçici davranabilmemize olanak sağlamıştır. Oturduğumuz yerden yemek ısmarlayabilir, film rezervasyonu yapabilir, tatil seçeneklerini gözden geçirebiliriz. İnternet sayfaları tasarlanırken, karmaşık iletişim ağı içinde fark edilme ve akılda kalabilmek için, farklı olmak zorundadırlar. Sayfada farklılık yaratma isteği, grafik sanatına olan ihtiyacı gösterir. İzleyicinin diğer görsel mecralara göre daha çok tercih seçeneğine sahip olması, internet tasarımında farklılık yaratma gerekliliğini beraberinde getirmiştir.
Keywords: Çizgi sanatları; Çizim; Grafik Tasarım; Güzel ve dekoratif sanatlar; Internet; resimleme; ticari sanat