RAUF DENKTAŞ'IN ANKARA'DAKİ ZORUNLU İKAMET YILLARI VE FAALİYETLERİ (1964-1968) - (:unkn) unknown (My University, 2015)
1964 yılı, Rauf Denktaş için hayal kırıklıkları ile dolu bir yıl olmuştur. Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs'ı resmi olarak temsil ettiği Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmadan ötürü, Makarios hükümeti tarafından Denktaş hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştır. Yapılan görüşmelerden sonra Denktaş'ın yargılanmamasına karar verildi ancak Ada'dan uzaklaştırılacaktı. Denktaş, 1964-1968 yıllarını Ankara'da sürgünde geçirmek durumunda kalmıştır. Denktaş fiziksel olarak Kıbrıs'tan uzakta da olsa, aklı ve kalbi Kıbrıs'ta olarak, davası için faaliyetlerine devam etmiştir.

Rauf Denktash frustrated because of problems in 1964.United Nations Security Council referred to the Government of Cyprus in a way which implied that the government manned only now by the Greek Cypriots, was the legitimate Government of Cyprus. Denktash joined to United Nations Security Council in 1964. Because of his speech, the Greek-Cypriot leadership decided his arrest. After the negotiations, his reentry to the island was prohibited by the Greek-Cypriot leadership in years 1964-68 due to his speech in UN. When he lived in Ankara, he continued his activities for Turkish Cypriots.
The Exile Years of Rauf Denktash's in Ankara and His Activities (1964-1968)
Keywords: Tarih