Denison’ın kurum kültürü modeli bağlamında iletişim memnuniyetinin kurumsal bağlılığa etkisi - Akgöz, Burcu Eker (My University, 2013)
DENISON’IN KURUM KÜLTÜRÜ MODELİ BAĞLAMINDA İLETİŞİM MEMNUNİYETİNİN KURUMSAL BAĞLILIĞA ETKİSİ İletişim çağı olarak adlandırabileceğimiz, yaşadığımız bu yüzyılın, en önemli özelliklerinden biri, iletişim dünyasında yaşanan hızlı gelişme ve değişimlerdir. Kurumların iş yaşamında ve iç iletişiminde başarılı olmasında, yönetici ve çalışanların iletişim memnuniyeti ve kuruma olan bağlılıkları rol oynamaktadır. Kurum içi iletişim çalışmaları, günümüz iş hayatının en çok araştırılan uygulama alanlarından biri haline gelmiştir. Bu çalışmayla, Denison’ın kurum kültürü modeli bağlamında, çalışanların iletişim memnuniyeti belirlenerek, bu memnuniyetin kurumsal bağlılığa olan etkisini ortaya konulmuştur. Tezde, ‘kurum kültürü’ ‘kurum içi iletişim’ ‘iletişim memnuniyeti’ ve ‘kurumsal bağlılık’ kavramları esas alınarak araştırılmış ve bir uygulamayla değerlendirilmiştir.

THE EFFECT OF COMMUNICATION SATISFACTION TO ORGANIZATIONAL COMMITMENT IN THE CONTEXT OF DENISON’S CORPORATE CULTURE MODEL The most important characteristics of this age which can be called as communication age, are rapid development and changes in communication world. Communication satisfaction between managers and employees and their commitment to corporates play a crucial role for institutions in success in business and internal communication. Internal communication studies has become one of the most researched application areas of today's business life. In this study, employee communication satisfaction are determined in the context of Denison’s organizational culture model and the effect of this satisfaction on organizational commitment have been introduced. In this thesis, the basis of “corporate culture” “internal communication”, “communication satisfaction” and “organizational commitment ” concepts are researched and evaluated by an application.
Keywords: Halkla İlişkiler; İletişim; Kurumsal Bağlılık