Okullar Açıldı, Ya Kütüphaneler? - KARAGÖZOĞLU ASLIYÜKSEK, MEHLİKA (My University, 2024)
Okullar 9 Eylül’de açıldı. Hem çocuklarda hem velilerde tatlı bir hazırlık telaşı... Eylüller hep böyledir. Öğrenciler ve ebeveynleri kırtasiye alışverişinde iken eğitim kadrosu yeni döneme hazırlanır. Görev başına dönen öğretmenler yeni senenin planlamasını yaparlar. Tayini çıkanlar, okul değiştirenler, izinden dönenler, ders programı içinde yerlerini bulur. Bu süreçte okul binaları da hazırlanmaktadır. Duvarlar boyanır, tesisatlar gözden geçirilir, derslikler kontrol edilir. Laboratuvarlar, kantin, spor salonu, kısaca okul içindeki her mekân, ihtiyaçlarına kavuşturulur. Biri hariç; kütüphaneler…