360 derece performans değerlendirme sisteminin elektronik ortama uyarlaması ve bir uygulama - Erdinç, Mehmet (My University, 2006)
İşletmelerin günümüz rekabet ortamında performanslarının üst düzeyde olması gerekmektedir. Yüksek performans, ancak kurumun tüm kaynaklarının etkin bir şekilde kullanımı ile sağlanabilir. Teknolojik altyapı, finansal sermaye gibi kaynakların yanında insan; kazanılması ve elde tutulması en zor, ancak başarı için en kritik kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu açıdan bakıldığında çalışanların performansının yönetilmesi, sonuçlarından yararlanarak çalışanların gelişimi üzerinde yoğunlaşılması organizasyonel başarı için stratejik bir süreç olmaktadır. Günümüzde temel olarak aynı amaç için birçok işletme farklı performans yönetim sistemlerini ve farklı performans değerlendirme yöntemlerini kullanmaktadırlar. Bu çalışmaya konu olan 360 derece performans değerlendirme yöntemi performans değerlendirme yöntemleri içinde uygulanması en zor ve meşakkatli olanıdır. Çalışma bu yöntemin elektronik ortam aracılığıyla uygulanmasının ve süreç yönetiminin daha etkin olduğu düşüncesine dayanmaktadır. Bu çalışmada bir teknoloji şirketinin elektronik ortam aracılığı ile uygulamakta olduğu 360 derece performans değerlendirme yöntemi incelenmiştir.

Performances of the organizations are required to be superior in today’s business world. High performance can be ensured only by using the overall sources of the organization effectively. Beside resources like technological substructure, trading capital; human is the hardest resource that is maintained and kept but also the most critic one for success. By this point of view, managing the performance of the employers and focus on the improvement of the employers by using these results is a strategic process for organizational success. Nowadays many organizations fundamentally implement different performance management and appraisal methods for the same purpose. 360 degree performance appraisal method, which is the subject of this work, is the hardest and difficult one within the other performance appraisal methods. This work is based on the idea of implementing of this method via electronic media and being the management of this process more effective. In this study, a technology firm’s 360 degree performance appraisal method implementation via electronic media was investigated.
Keywords: Performans Değerlendirme_Şirketler; Rekabet; Teknoloji_Şirketler_Performans Değerlendirme