Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin eğitim sistemlerinde yönlendirme: karşılaştırmalı bir analiz - Kırat, Yasin (My University, 2010)
Bu araştırma, Avrupa Birliği üye ülkeleri (15 ülke) eğitim sistemlerinde, zorunlu eğitim ve zorunlu eğitim sonrasında yönlendirme faaliyetleri ışığında Türk eğitim sisteminde yönlendirme faaliyetlerini belirleyecek yöntem ve bulguları içermektedir. Türk eğitim sisteminin eğitim kademeleri bazında inceleyen bu araştırmanın, bir yandan Türkiye’de eğitimi plânlamakta olanlara, öte yandan bu alanda inceleme yapmak isteyen araştırmacılara yararlı olabileceği umulmaktadır. En başta araştırmanın bütün aşamalarını inceleyerek fikirlerini sunan, değerli hocam, Prof. Dr. Muhsin HESAPÇIOĞLU’na teşekkürlerimi sunarım. Tez yazım sürecinde benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen aileme teşekkür ediyorum. İstanbul, Kasım, 2010 Yasin KIRAT

This research contains methods and findings which will (are going to) determine orientation activities of Turkish education system in the light of orientation activities of the member states of European Union (15 countries) during compulsory education and after compulsory education. It is expected that this research that examines Turkish education system in the base of education levels will be beneficial not only for the people who plân education, but also for the people who want to make research in this area. First, I want to express my gratitude to my supervisor, Proffessor Muhsin HESAPÇIOĞLU who examined all the steps and gave his valuable opinions. I thank my family as they always gave support to me during the process of thesis writing. İstanbul, November, 2010 Yasin KIRAT
Keywords: Eğitim Yönetimi; Eğitim_Avrupa Birliği; Türkiye_Avrupa Birliği