Marka yaratmada milli değerlere yönelik reklamların kullanımı - Güner, Selin İrem (My University, 2005)
Marka yaratmada milli unsurların etkisini inceleyen bu tez hazırlanırken ilk aşamada marka kavramı üzerinde durulmakta, kavramın önemini vurgulamak üzere tarihsel gelişim sürecinden günümüzde ulaşılan gelişmiş yapıya kadar geniş çaplı incelemeye yer verilmektedir. Tez'in ikinci bölümünde, millet ve milliyet kavramları, bu kavramlara günümüzde çok farklı anlamalar yüklenebiliyor olması nedeniyle detaylı bir şekilde ele alınmakta ve böylece bir anlamda reklamlarla ilişkilendirilen milliyetçiliğin sınırları belirlenmektedir. Tez'in son bölümünde ise söz konusu ilişkilendirme gerçekleştirilmekte ve tarihten günümüze araştırmaya örnek teşkil eden reklamlar ve bu markaların vardığı noktalar değerlendirilmektedir.

This thesis examines the role of nationalist factors in advertising while creating or positioning a brand. In the first part, the concept of brand is explained in a wide historical framework. In the second part, the concepts of nation and nationality are defined. Since these concepts are used in a wide range of meanings, it was necessary to narrow down the definition to establish relevance with advertising. In the final part of the thesis, the relevance between nationalism and advertising is explained using examples of certain ads from different periods, and the successes of the advertised brands are evaluated.
Keywords: Marka; Marka Yaratma; Reklam türleri; Reklamcılık