Bauhaus’dan günümüze foto-grafik yaklaşımlar - Yiğitgüden, Ahmet Eren (My University, 2010)
Uygulamalı Foto-Grafik konusunda uluslararası sanatçılardan derlenen ve sunulan bu tez çalışması türünün ilk örneği olma özelliğini taşımaktadır. Bu konuda uzman olan kişiler tezin içinde yer alan bazı görsel materyallere başka yayınlarda da rastlamışlardır. Konuyla ilgili yayın organlarında hiç kullanılmamış materyalleri kullanma çabası ise gerçek Foto-Grafik çalışmalarının azlığı karşısında boşa çıkmıştır. Görsel çalışmalarda fotoğraf uygulanmasına karşın gerçek Foto-Grafik uygulayıcılara her geçen gün daha sık rastlanmaktadır. İlgili çevrelere bir kaynak sunmak benim için ilginç olduğu kadar, bir zorunluluk olarak da karşıma çıkmıştır. Ayrıca grafik tasarımcı ve fotoğrafçı arasında bir köprü ve her iki tarafın birlikte çalışması için bir esin kaynağı sunulması amaçlanmaktadır. Bildiğimiz anlamda Foto-Grafik fototeknik yöntemle meydana gelmiş, reklam (tanıtım) taslağını belirleyen bir biçimlendirme öğesidir. Bu tekniği başlatan ve günümüzde de uygulayan sanatçıların çalışmaları, hayat hikayeleri ve felsefelerinden derlenen bir yayının eksikliği böyle bir tezi hazırlamama neden olmuştur. Yalnızca uygulayıcısı olan gerçek erbabın bildiği bu tekniğin geçici bir modanın yan ürünü olduğu görüşünün hala çok yaygın olduğu bilinmektedir. Bu tez çalışmasının sözü edilen bu yanılmanın giderilmesinde de rol oynamasını umarım.

Applied Photo-Graphics of international artists in the compilation and presentation of this thesis is first of its kind to be carried feature. People who are experts on this subject in the thesis where some of the visual material in other publications have come across. Relevant organ of unused materials used in the effort is no real scarcity in the face of photo-graphic work has been blighted. Although the actual implementation of visual images in the Photo-Graphic work practitioners are more common every day. To provide a source related to the environment as well as interesting for me, my face came as a necessity. In addition, a bridge between graphic designers and photographers, and both sides work together to provide a source of inspiration is aimed. Photo-Graphics at the meanings that we know occurred in the same way photon techniques, ad (presentation) is a formatting element in determining draft This technique, which started today and will implement the work of artists, history and philosophy of life gathered at the lack of a publication caused such a thesis is not. Only a practitioner who knows the real connoisseur of this technique to be a temporary byproduct of fashion is still very prevalent opinion is known. Of this thesis mentioned that I hope to play a role in eliminating the error.
Keywords: Fotoğrafçılık