Distal biseps tendon yırtıkları (Üç olgu sunumu ve literatürün gözden geçirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Distal biseps tendonunun komplet yırtıkları nadir görülen yaralanmalardır, ve tüm biseps braki avülzyonlarının %3’ünü oluştururlar. Bu yaralanmalar tipik olarak 40-60 yaş arasındaki erkeklerin dominant üst ekstremitelerinde, şiddetli uzayarak kasılmayı (eksentrik kasılma) takiben gelişir. Düzenli olarak spor yapan, orta-yaşlı üç erkek hastanın dominant ekstremitelerinde, farklı sportif aktiviteler sırasında oluşan yaralanmalar sonrası distal biseps tendon kopması saptandı. Her üç hastaya da cerrahi tedavi uygulanarak, kopmuş tendon radyal tuberositeye modifiye çift-insizyon Boyd-Anderson tekniği kullanılarak tekrar tutturuldu. Tüm hastalar alınan sonuçları öznel açıdan mükemmel olarak değerlendirerek, dört-altı ay sonra yaralanma öncesi sportif aktivite düzeylerine döndüklerini ifade ettiler.

Complete ruptures of the distal biceps tendon are uncommon injuries, accounting for only 3% of all biceps brachii tendon avulsions. Typically, the distal biceps tendon ruptures are seen in the dominant extremity of men between 40 and 60 years of age following an excessive eccentric contraction. Three athletically active middle-aged male patients were diagnosed as having distal biceps ruptures following injuries that took place during different athletic activities. Surgical treatment was applied to all patients by using the modified 2-incision Boyd-Anderson technique to reattach the avulsed tendon to the radial tuberosity. All patients subjectively considered their results excellent and returned to their prior level of athletic activity within four to six months.
Distal biceps tendon ruptures: Report of three cases and review of the literature
Keywords: Ortopedi