İstanbul ilinde atmosferik ağır metal kirliliğinin biyomonitör likenlerle izlenmesi - İçel, Yeşim (My University, 2005)
Şubat – Kasım 2004 tarihleri arasında hava kalitesini izlemek amacıyla İstanbul’un çeşitli bölgelerinden (Polonezköy, Şile Yolu, Çamlıca, Hıdiv Kasrı, Büyük Ada, Kınalı Ada, Heybeli Ada, Maltepe, Belgrad Ormanı ve Maslak ) karayosunu ve liken örnekleri (Parmelia caperata, Parmelia sulcata, Parmelia tinctina, Cladonia türleri, Xanthoria parietina, Hypogymnia tubulosa, Evernia prunastri ve Physcia adscendens) toplanmıştır. Toplanan örneklerde, Çekmece Nükleer Araştırma Merkezi (ÇNAEM) Kimya Laboratuarında Atomik Absorpsiyon cihazı ile Al, Cd, Cr, Co, Cu, Fe, Pb, Mn, Ni, Zn analizi yapılmıştır. Analizler sonucunda elde edilen değerlerden yola çıkılarak, element birikimleri bakımından karayosunu ile liken örnekleri, ayrıca istasyonlar kendi aralarında karşılaştırılmıştır
Keywords: Biyoloji; Metal Kirliliği_İstanbul