Çocuk istismarı ve ihmali - TURAN YURTSEVER, NURŞEN (Adalet Yayınevi, 2023)
Yaşadığımız yüzyıl içerisindeki suç çeşitliliğinin artması sonucunda güncelliğini yitiren uygulamaların yerine yeni tekniklerin geliştirilmesi, adli bilimler alanında kullanılmakta olan fen, sosyal ve sağlık bilimlerine ait uygulamaların ise suçlu ile mücadelede kullanımın yaygınlaştırabilmesi, gelişmekte olan yeni yöntem ve tekniklerin saha ve alan uzmanlarına iletebilmesi amacıyla yola çıkılmış ve bu ansiklopedinin hazırlanması çalışmalarına başlanmıştır. Ülkemizde kullanılan mevcut bilgi kaynaklarının kapsam olarak yetersizliği ve gelişen yöntemlerin aktarılması konusundaki problemler, Adli Bilimler ve Kriminalistik alanında kapsamlı bir çalışmanın ortaya konmasını gerekli kılmıştır. "Delile olan güven, devlete olan güvendir" felsefesi ile yola çıkarak "Adli Bilimler ve Kriminalistik" alanında şimdiye kadar yapılmamış olan bu çalışma da Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mühendislik, Doğa Bilimleri, Olay Yeri İnceleme ve Kimliklendirme gibi adli bilimler alanlarından seçilen 361 bölüm yer edinmiştir. Ele alınan birbirinden kıymetli 361 bölüm ise; 397 uzman akademisyen ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzde görevli sahada çalışan uzman personelimiz eşliğinde hazırlanmıştır. 10 ciltten oluşan Adli Bilimler ve Kriminalistik Ansiklopedisi Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak ortaya konmuştur.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Sağlık Bilimleri; Temel Bilimler; Social Sciences and Humanities; Health Sciences; Natural Sciences; Klinik Tıp (MED); Temel Bilimler (SCI); Sosyal Bilimler (SOC); Doğa Bilimleri Genel; ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER; Clinical Medicine (MED); Natural Sciences (SCI); Social Sciences (SOC); NATURAL SCIENCES, GENERAL; MULTIDISCIPLINARY SCIENCES; Multidisipliner; Multidisciplinary